top of page

Pasta m. friske ærter, citron & basilikum

Opdateret: 14. feb. 2022

Pastaretter er næsten altid forholdsvis hurtige og nemme at lave, og denne er ikke en undtagelse, og så smager den helt utrolig lækkert. Perfekt til varme sommeraftener med sin frisk- og syrlighed. Ricottaen er let og luftig og tilføre retten lige den rette mængde fedme og cremethed.

Tid: ca. 20 min / til 2 pers.

Ingredienser 150-250 g pasta En kvist rosmarin En kvist timian Et eller to fed hvidløg, afhængig af størrelse og styrke Skal og saft fra en citron Smagsneutral olie 1⁄2 squash 150-200 g udbælgede friske ærter En smule tør italiensk ost (parmesan, grana padano, parmigiano m.m) En lille håndfuld frisk mynte En god håndfuld frisk basilikum Olivenolie 100-150 g Ricotta

Fremgangsmåde - Kog pasta efter anvisning på pakken, gem lidt kogevand når det hældes fra. - Hak rosmarin, timian og hvidløg fint. Riv citronskallen fint, sørg for kun at rive den yderste gule del af skallen, da det hvide er meget bittert. - Varm en god sjat smagsneutral olie op i en stor pande eller en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses rosmarin, timian, hvidløg og citronskal af. - Skær squashen i små tern og kom den i gryden/på panden til de øvrige ingredienser. Svits den af ved høj varme, til den får lidt farve. Skru herefter helt ned for varmen og lad squashen og de øvrige ingredienser småsimre i olien i 10 minutters tid. Squashen må meget gerne blive helt blød og løs i kødet. - Udbælg i mellemtiden ærterne, riv flager af den tørre ost og skær frisk mynte samt basilikum i tynde strimler. - Når squashen er færdigstegt kommes de udbælgede æret, den kogte pasta, en smule pasta kogevand, citronsaft og en god sjat olivenolie i retten. Steg retten under konstant omrøring i 1-2 minutter, den må endelig ikke få for meget, da ærterne så bliver overtilberedte og dermed smattede og kedelige (del en ært i to for at se om den er færdigtilberedt). Bliver retten tør undervejs tilsættes enten mere pasta kogevand eller olivenolie. - Server i dybe tallerkener og top med ricotta, flager af ost samt en god omgang fintsnittet mynte og basilikum.

Comments


bottom of page