Whisky-syltede grønne brombær
- Caroline Lambert
- 5. okt. 2020
- 1 min læsning
Opdateret: 28. dec. 2020

Brombærsæsonen er ved at være slut, og der hænger rundt omkring på buske en god del brombær, der ikke vil nå at modne. Jeg har plukket en håndfuld i min have. De umodne brombær kan bruges til mange ting, her har jeg syltet dem i Scotch Whisky med stjerneanis og kanel. Smagen er sød, rund og fyldig - meget efterårs agtig. Jeg nyder mine brombær med yoghurt og granola, men de kan også bruges på kager, til ost eller til noget helt andet.
Arb. tid: ca. 10 min / til et lille glas
Ingredienser
120 g grønne umodne brombær
100 g vand
60 g sukker
60 g Scotch Whisky
En stjerneanis
En kanelstang
Fremgangsmåde
- Skyld brombærende og rengør dem for eventuelt snavs og små insekter.
- Bring vand og whisky i kog og opløs sukker heri.
- Tilsæt stjerneanis og kanelstang til syltelagen. Lad simre under låg i 3 minutter.
- Tilsæt brombærende til syltelagen og lad simre i cirka 3 minutter, eller til brombærende begynder at blive en smule møre.
- Kom brombær, stjerneanis, kanel og syltelage i et, meget gerne skoldet, glas.
- Stil på køl og lad sylte i minimum 24 timer.
- Top med de syltede grønne brombær på for eksempel yoghurt og kage, spis dem på surdejsbrød med ost eller brug dem til noget helt andet.
Commentaires