top of page

Buttermilk pancakes

Opdateret: 12. jul. 2021

Hvis jeg i weekenden skal lave rigtig skøn morgenmad, så står den tit og ofte på pandekager, det er perfekt, for det smager rigtig godt, og så er det ikke særlig krævende at lave. Jeg kan ikke komme på nogen bedre måde at starte søndagen ud på, end med en stak pandekager!

Allerbedst kan jeg lide buttermilk pancakes, her er mit bud på de populære kærnemælks pandekager - søde, syrlige, aromatiske og luftige.


ca. 25 min / til 2 pers. (8-10 små pandekager)


Ingredienser

2 æg

2 spsk sukker

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 tsk stødt kardemomme

Et nip fint salt

25 g smør

250 g kærnemælk

Smagsneutral olie

Smør til stegning

Når det kommer til toppings, er der helt frit valg. Jeg kan bedst lide at gå med den helt klassiske: En god klat smør, ahornsirup og et let drys havsalt.


Fremgangsmåde

- Jeg slår til start æggene ud og deler blomme og hvide fra hinanden. Æggehviden samt sukker pisker jeg med en elpisker luftig og fast. Det kan godt tage en frem minutters tid.

- Hvedemel, bagepulver, natron, vaniljepulver, kardemomme og fint salt blander jeg godt sammen i en skål.

- Smørret smelter jeg, hvorefter jeg vender det samt æggeblomme og kærnemælk i dejen. Jeg blander til dejen er homogen.

- Den piskede æggehvide vender jeg forsigtigt i dejen med en dejskraber. Jeg prøver på ikke at slå for meget af luften ud af æggehviden.

- På en varm pande varmer jeg en lille sjat smagsneutral olie. Når olien er varm kommer jeg en god klat smør på panden. Herefter steger jeg pandekagerne i smørret ved svag/middel varme. Panden må ikke ryge!

- Når pandekagen begynder at danne små lufthuller og se luftig ud vender jeg den. Jeg steger alle pandekagerne gyldne på begge sidder. Jeg har tit to pander i gang, så jeg kan nå at stege alle pandekagerne, inden de første bliver kolde.

- Stack’em pancakes og top med dit yndlings topping!

Comments


bottom of page