French toast m. ricotta, tonkabønne & pomeranssirup
- Caroline Lambert
- 23. maj 2021
- 2 min læsning


En stille søndag morgen med kaffe i koppen og french toast på tallerkenen er ikke så dårligt endda. Har du lidt daggammelt brød liggende, så har du også en fremragende undskyldning for at lave french toast, som jo er en god måde at komme af med brødrester. Med lækre toppings på det stegte brød er du utvivlsomt home safe, og du kan bramfrit servere denne ret til hvem som helst - eller spise det hele selv, det er også forståeligt! Min lille kombi med luftig, frisk og fed ricottacreme, syrlig, bitter og sød pomeranssirup og parfumerede martvioler blev ret så vellykket!
Den sure og aldeles bitre pomeransen er, grundet dens høje pektinindhold som fungerer som frugtens naturlige geleringsmiddel, vældig velegnet til at lave marmelade, akkurat som man gør i England, hvor pomeranser er særligt populære. Men pomeransen stammer nu engang fra Indien og er en af de første citrusfrugter, mennesket begyndte at dyrke, derfor er den stamform til mange af de citrusfrugter, vi kender i dag. Bergamotolie har mange sikkert hørt om, og netop citrusfrugten bergamotte er underart til pomeransen - den er altså udsprunget heraf og minder på mange måder om pomeransen. For endnu engang at trække tråde til England er det her værd at nævne, at bergamotolie faktisk er en utrolig vigtig ingrediens i den sorte earl grey te. Derudover indeholder pomeransens skal, ligesom bergmottens, æterisk olie, hvilket resulterer i en citrusfrugt med karakteristisk, aromatisk og parfumeret smag og duft.
Citrusfrugten gør sig, netop grundet dens syrlighed, bitterhed samt aromastoffer, fantastisk i en sirup, da kombinationen af det sure, søde, bitre og parfumerede harmonerer helt og aldeles fabelagtigt!
Tid: ca. 20 min / til 2 pers.
Ingredienser
100 g ricotta
75 g piskefløde
2-6 skiver daggammelt brød (jeg foretrækker et godt brioche)
1 tsk sukker
½ tsk kanel
¼ tsk salt
1 æg
0,5 dl mælk
Smagsneutral olie
25-50 g smør
Evt. martsvioler eller andet i den dur (f.eks. hybenrose, forglemmigej, guldnælde eller syren)
Fremgangsmåde
- Ricotta og fløde kommer jeg i en rummelig skål, hvormed jeg langsomt pisker de to ingredienser sammen, så ricottaen bliver rørt ud i fløden. Jeg fortsætter til at piske, til cremen er luftig og konsistensen cremet og tyk.
- Mit brød skærer jeg i mellemtykke skiver.
- Sukker, kanel og salt blander jeg sammen i en dyb tallerken, hvorefter jeg pisker ægget og mælken i, her sørger jeg for at få pisket alle klumper ud.
- På en pande varmer jeg en sjat smagsneutral olie.
- Jeg dypper nu en skive brød i æggeblandingen og lader den suge til sig i et par sekunder, herefter vender jeg brødet og lader også den anden side søbe i æggemassen. Brødet skal være godt fugtigt men ikke helt vådt - gentag med al' brødet.
- En god klat smør skal der til, og en sådan kommer jeg på panden, hvorefter jeg øjeblikkeligt lægger et par skiver brød ned i den brusende smør.
- Jeg steger alle brødskiverne på begge sider ved middel varme, til de er gyldne og fine.
- Det stegte brød anretter jeg på tallerkner, jeg topper med ricottacremen og drypper generøst pomeranssirup ud over, til sidst pynter jeg med martsvioler eller andet cute og i sæson.
Comentários