Svampepaté
- Caroline Lambert
- 6. jan. 2021
- 2 min læsning

For mange følger rugbrødsmadder, knækbrød og andre hurtige løsninger måske med til en travl hverdag. Det kan være en smule svært at tilpasse sig til efter julen og dens mange goder. Jeg synes nu, at hurtig mad kan være mere end bare ganske udemærket - især vis man i weekenden sætter en time eller to af til at forberede sig til ugens løb. Rugbrødsmadden kan hurtigt gå fra at være tør og uinteressant til at være et højdepunkt på dagen. Jeg elsker og sørger altid for at have et lille forråd af hjemmelavede pestoer, tapenader, cremer og andet i den boldgade stående i køleskabet. Især denne svampepaté holder jeg af at have stående, den er springfyldt med umamismag og kan sammen med godt rugbrød, og måske et par skiver agurk eller lidt syltet rødbede, sagtens udgøre et helt måltid. Jeg ved i hvertfald godt, hvad min frokost de næste par dage skal bestå af.
Arb. tid: ca. 20 min / tilberedningstid: 30-40 min / til en lille rugbrødsform
Ingredienser
75 g speltkerner (eller lignende)
250 g svampe (champignon, portobello, østershatte eller andet)
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 kvist timian
2 spsk soltørret tomat
2 spsk miso
75 g nødder/kerner (solsikkekerner, mandler, hasselnødder eller andet)
1 dl fløde
2 æg
0,5-1 dl mel
Salt, peber & muskatnød
Smør til smøring af form
Fremgangsmåde
Kog speltkernerne efter anvisning på pakken.
Hak svampe, løg, hvidløg og timian i mindre stykker.
Dræn de kogte speltkerner og kom dem samt hakkede svampe, løg, hvidløg og timian i en minihakker eller brug en stavblender til at hakke det helt fint sammen med soltørret tomat, miso og nødder/kerner.
Vend blandingen med fløde og æg.
Tilsæt mel til blandingen ikke er våd men heller ikke er for tør.
Krydder og smag til med salt, peber og muskat.
Smør en rugbrødsform med godt med smør og fordel postejen heri. Bag ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter.
Køl postejen ned og vend den ud af formen. Nyd på godt brød, måske surdejs- eller rugbrød.
Comentários