top of page

Umami-marineret aubergine

Opdateret: 28. dec. 2020

Umami udgører sammen med salt, surt, sødt og bittert de fem grundsmage, som menneskets smagsans kan registrere. Umami er essentielt i et fuldendt og tilfredsstillende måltid, og det er derfor vigtigt at tænke det ind i sin madlavning. Det findes hovedsagligt i kød, men er også at finde i grøntsager som eksempelvis svampe og tomat. Disse marinerede auberginer er umami bomber, og de er så skønne at have stående i køleskabet. De kan bruges på alverdens forskelige måder og kan altid hives frem som smagsgivere, vis der ikke er tid til at stå med alverdens krydderier.


Tid: ca. 20 min / til et mellem patentglas


Ingredienser

3 stk aubergine

Salt

En håndfuld gode oliven

Chili efter smag

En citron

2 spsk tomatkoncentrat

1 spsk miso

2 spsk rørsukker

1 spsk soyasauce

1 spsk oystersauce

1 tsk fiskesauce

Smagsneutral olie


Fremgangsmåde:

- Skær auberginerne i to på den korte led og skær derefter tynde skiver af dem på den brede led, så du får tynde skiver aubergine.

- Dræn auberginerne for vand ved at komme lidt af aubergine stykkerne i en si og drysse med salt, og derefter komme flere skiver aubergine ovenpå og drysse med salt igen, fortsæt til alt auberginen er i sien. Lad auberginerne dræne i 20-30 min.

- Hak oliven groft og chili meget fint. Riv citronskallen fint, sørg for kun at rive den yderste gule del af skallen, da det hvide er meget bittert. - Lav en marinade ved at blande oliven, chili, citronskal, citronsaft, tomatkoncentrat, miso, rørsukker, soyasauce, oystersauce og fiskesauce. Smag til, husk at der er meget salt på auberginen, marinaden skal derfor ikke være for salt.

- Børst en del af saltet på de drænede auberginer væk og klem så meget væske som muligt ud af dem.

- Vend auberginen i marinaden og kom det på patentglas. Overhæld med olie, til auberginen er dækket.

- Lad auberginen marinere i mindst 24 timer, meget gerne længere. Auberginen kan holde sig på køl rimelig længe, brug dine sanser.

- Brug f.eks. de marinerede auberginer i gryderetter eller steg dem på en tør pande og kom i salater, og sandwiches.

Commentaires


bottom of page